Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorit će titov sef

Pogledajte novogodišnji i ujedno posljednji ples Tita i Jovanke

paris janet
Foto: Reuters
1/2
07.02.2013.
u 12:42

Snimka iz 1977. nedavno je osvanula ne YouTubeu. Na njoj je vidljivo kako se nekadašnji vrh SFRJ-a zabavljao. Tito i Jovanka su zaplesali, a pao je i jedan poljubac prvog para.

I desetljećima nakon smrti bivšeg vođe Josipa Broza Tita ne jenjava interes javnosti za njegov život. Tako je posljednja u nizu znatiželjnike zaintrigirala dosad neobjavljena jednosatna snimka dočeka Nove godine 1977. u novosadskom hotelu Park. Ona je prije nekoliko dana osvanula na YouTubeu, a prikazuje posljednje kamerom zabilježeno slavlje na kojem su uz bogatu trpezu i uzvanike iz cijelog političkog vrha SFRJ-a I SKJ-a uživali Tito i Jovanka Broz.

Bilo je tu i mnogobrojnih izvođača koji svjedoče kakva je raskoš bila primjerena šefu nekadašnje države. Zanimljiv je i trenutak u kojem Tito i Jovanka ustaju i odlaze zaplesati na plesni podij. Nije poznato koja ih je pjesma potakla na sitnu izmjenu nježnosti pred okupljenima jer snimak, nažalost, nema ton. Dnevni avaz pak piše da je riječ o posljednjem zabilježenom plesu nekadašnjeg prvog para te je radi spomenute proslave renoviran cijeli hotel u kojem je onda izgrađena i danas najluksuznija soba – Titov apartman.

Nikolić najavio otvaranje Titova trezora

Tek nakon što se slegnula prašina oko nedavnog otvaranja ''sobe tajni'' beogradskih Filmskih novosti u kojoj su bili uskladišteni i mnogi nepoznati snimci iz Titova života, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u srijedu je objavio da će dozvoliti otvaranje trezora u Narodnoj banci u kojima je nekadašnje Predsjedništvo SFRJ-a pohranilo dragocjenosti koje su ostale nakon Titove smrti, javljaju Večernje novosti.

Savjetnik predsjednika Nikolića Oliver Antić potvrdio je da je poslan dopis Prvom osnovnom sudu u Beogradu pred kojim se vodi ostavinska rasprava nakon smrti nekadašnjeg predsjednika. Antić je kazao i da će odluku o datumu otvaranja sefa donijeti sudac. Kada se sef otvori, prvo će se potražiti eventualni zapisnik o pohranjenim dobrima. Oglasili su se i odvjetnici Brozovih nasljednika, sina Miška i unuke Zlatice, koji su izrazili zadovoljstvo ovom odlukom.

Pretpostavljaju da se u 11 vreća koje se nalaze u trezoru NBS-a nalazi šest posljednjih Titovih predsjedničkih plaća, autorski honorari za knjige, zlato i nakit. Tamo bi trebali biti i predmeti koji su nakon Titove smrti zatečeni u predsjedničkoj vili u Užičkoj 15.

>>Tito nije Josip Broz! Istraživanja kažu da je bio dvojnik

>>Pogledajte nikad viđene fotografije iz Titove "sobe tajni"

Komentara 24

AA
aabbcc
13:31 07.02.2013.

. Ovi su po raskosi proslave N.G. zahebali hdz i Sanadera a i onog Linica .

CI
cinbenik
14:18 07.02.2013.

Jeli ovdje orginal Tito,ili je vec bio zamijenjen,kako rece nas emigrant koji je radio na tom dokazivanju.............Jovanka je vjerovatno ista,osim ako emigracija Hrvata ne dokaze da je i ona zamijenjena...........

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
13:01 07.02.2013.

Sve, baš sve pokvarena banda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije